FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez
 
HomeRegistracijaLogin
"Sad kad razmišljam o JNA, mislim da najveći benefit te službe nije ležao u tome da se mladost obuči za oružani sukob, već u ovome čemu danas forum služi – da se ljudi iz raznih krajeva, koji dolaze iz drugačijih kultura, upoznaju, druže, uče jedni od drugih, da se sprijatelje i na taj način prihvate različitost". član: Zoran108

Share | 
 

 ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3

Go down 
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Next
AutorPoruka
purger
GENERAL JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
GENERAL  JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Broj komentara : 4527
REPUTACIJA : 557
Član od : 2009-11-15
Dob : 52
M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   01.04.13 16:49

@Bogart (citat):
@MUHO (citat):
imalji ko iz klase 1991/92 sinj

Prijatelju, ne znam, ovde je pretezno raja iz Banja Luke, ali na nekim temama je i jedan dokoni penzionisani oficir JNA koji nema pametnijeg posla od odredjivanja ko gde sme da pise na forumu, on ce ti verovatno narediti gde i kako da se raspitas. Pozdravljam te. Smile

Svi smo ovdje sugovornici istih prava bilo da smo bili samo vojnici,podoficiri,oficiri ili samo kibici te ništa od ovog navedenog.
Ovo što si rekao E$W i ovakav ton jednostavno se ne uklapa ovdje.

_________________
Tko pjeva često zlo i misli
Na vrh Go down
Bogart
Vodnik
Vodnik
avatar

Broj komentara : 444
REPUTACIJA : 16
Član od : 2012-06-07

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   01.04.13 19:27

@purger (citat):
Svi smo ovdje sugovornici istih prava bilo da smo bili samo vojnici,podoficiri,oficiri ili samo kibici te ništa od ovog navedenog.
Ovo što si rekao E$W i ovakav ton jednostavno se ne uklapa ovdje.

Shvatam, jasno je da se ne uklapam u ovakvu koncepciju foruma. Nikada sebi ne bi dao za pravo da drugima odredjujem sta i gde da pisu, tako da to ne ocekujem ni od drugih.
Na vrh Go down
tose
Gušter
Gušter
avatar

Broj komentara : 75
REPUTACIJA : 13
Član od : 2011-12-08
Dob : 51
M(j)esto Titov Veles

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   05.05.13 21:53

@istrijan71 (citat):
@tose (citat):
Evo neke fotke od moje drugove iz ove kasarne. Možda bi se neko prepoznao
Bilo bi mi vrlo drago da se neko prepozna i da mi se javi bounce cheers  
Znaći sve što nas ovde vidite smo oklopnjaci  BVP M80 i OT  M-60P (oklopni transporter)


Eno ga Danilo Dassena iz Poreča na slici.

Tako je druze Danilo Dassena bio je CATO hvala ti puno

Na vrh Go down
posavljak
Vodnik
Vodnik


Prim(j)eran Vojnik Značka PV
Broj komentara : 445
REPUTACIJA : 9
Član od : 2013-04-08
Dob : 56
M(j)esto Derventa, Republika Srpska, BiH

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   06.06.13 13:58

"Boske" sada je u tvojoj bivšij kasarni u Boriku studentski kampus, svaka zgrada neki fakultet, studentski domovi, znači tradicija se nastavlja, tada ŠRO sada više i visoke škole. Prolazim tu svaki dan pa reko da znaš ako nisi dosad znao da to više ne služi za potrebe vojske.
Na vrh Go down
janezšofer
Gušter
Gušter


Broj komentara : 1
REPUTACIJA : 0
Član od : 2013-07-04

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   04.07.13 21:22

Pozdrav iz Slo.
Evo mene generacije 1984-1985 Na početku mjesec dana Zalužani otm 60, onda brzo prekomanda u Mladen Stojanović 2908/6 autovod. Kad pronađem foto, priljepim tu gore.
Na vrh Go down
dpuric
GENERAL JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
GENERAL  JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Pravna Služba Pravna Služba
Broj komentara : 3342
REPUTACIJA : 561
Član od : 2012-10-22
Dob : 51
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   04.07.13 21:26

janezšofer,dobrodosao na forum!
Na vrh Go down
bugmenot2013
Gušter
Gušter


Broj komentara : 59
REPUTACIJA : 10
Član od : 2013-08-14
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   16.08.13 20:59

@Max Blitz (citat):
Drugovi stažisti, imam sjajnu vijest za vas! Baš jučer sam spominjao da bi bilo lijepo da se na forum uključi netko iz mornaričke ŠRO u Splitu i pogodite što? Vidim javio se! Brzo na temu 'ŠRO Split', otvorio ju je 'stazio'. Odite ga pozdravit, i ja ću, al' poslije vas. Brzo ga dovucite ovamo za razgovor o školovanju u ŠRO općenito. Bravo! Baš se veselim novim pričama. Stazio je prisutan i na temi 'VP 6636 Korčula' , tamo je otišao u prekomandu nakon školovanja u ŠRO Split. bounce

Stazio i ja bili smo klasići u ŠRO RM

Na vrh Go down
bugmenot2013
Gušter
Gušter


Broj komentara : 59
REPUTACIJA : 10
Član od : 2013-08-14
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   16.08.13 21:36

@Max Blitz (citat):
Hej stažisti, dajte malo podrobnije opišite kako je izgledala vaša izobrazba u ŠRO. (Ili me uputite ako je negdje već opisano.) Obično kažete da je vama bilo lakše kao gušterima, nego kao džombama. E, pa zanima me, kakve su vam bile spavaonice, koliko vas je bilo u njima i kakva je bila vaša temeljna obuka (je li bilo nekih većih posebnosti?). Osobito me zanima sama nastava u učionicama, koliko sati dnevno, kakve su bile učionice, kakva nastavna oprema? Tko su bili sami nastavnici? Kada ste i koliko učili, koliko ste imali nastavne literature? Kako su izgledali sami ispiti? Je li bilo šalabahtera i prepisivanja? Jeste li imali neku vrst "indexa", kao na faksu? Very Happy

ŠRO RM: Ustajanje u 6, jutarnja gimnastika (trčanje uz skraćivanje kruga koliko se god moglo zabušavati, zatim 9 prostih vježbi: "Za prvu vježbu početni stav..."-kad je kiša nema gimnastike), smotra na pisti (samo petkom s naoružanjem), doručak (obilan, pitomački), nastava ("Mirno! Druže kapetane fregate, pitomci ŠRO RM spremni su za početak nastave. Po spisku ... na licu ... rashod ... Raportira dežurni pitomac XY". Marenda. Nastavak nastave. Ručak. Popodnevni odmor, do 16:30. Samoučenje: prvih mjeseci u kutiću, zatim u sobama. 18:00 kraj samoučenja-slobodno. 18:30 večera 19:30 Dnevnik ("Pitomci, dnevnik se gleda u cipelama i s čarapama"-naime imali smo ljetnu mornaričku uniformu, prugasta majica, kratke hlače, cipele i bičve). Nakon Dnevnika slobodno vrijeme, odlazak u Dom na piće, film i slično-osim ponedjeljkom kad Dom ne radi. Povečerje 22:45. Subotom ustajanje u 6:30, "trešnja ćebadi", veliko čišćenje, popodne u 14:30 izlazak u grad do 22 h. Nedjeljom ustajanje u 7:30, doručak, u 9:30 izlazak u grad do 22 h. Sve zajedno-prilično razmažena vojska.

Spavaonice: kao u hotelu recimo C kategorije, po trojica u sobi, svatko svoj stol, svoj ormar s odjećom i knjigama, 1 umivaonik. Tuševi dostupni u svako doba, osim kad se čiste sanitarne prostorije. Dva sanitarna prostora s po 6 tuševa, pisoarima i čučavcima na sveukupno 51 pitomca (znači još razmaženije).

Temeljna obuka: logorovanje na Planom, 15 dana, spavanje u šatorima-drama oko toga ("videćete vi šta je spavati u šatoru"), malo odjeljenje u obrani, malo u napadu, na kraju logorovanja zajednička večera s janjetinom i pijankom. To nije bila jedina fešta, zahvatio nas je i Dan mornarice, 9. rujna/septembra-negdje na polovici obuke. Po povratku s logora pranje, tuširanje i izlazak u grad s pričama kao da smo bili u Vijetnamu a ne u šumici na Planom.

Nastavnici: uglavnom dobri stručnjaci, ali neki i vrlo čudni. S jedne strane spektra: kap. bb Gnjatić-pravi gospodin (ONO i DSZ) i ppuk Vlačić (taktika KoV), a s druge major Boža Otrov-divlji samo tako. Stručni predmeti, kasnije-tri majora tri nevjerojatna lika. Major B: u njegovom je životu postojala jedino taktika obalske artiljerije, major K: stručan ali nevjerojatno čudan-na prvi pogled blizak s pitomcima, a kasnije ti ga zakaluma, major S: štreberčina-svaki čas nekakvi testovi, por. b.b. JM: neobičan tip-dao nam test iz obalskoga topa 130 mm, ali nam nije dao prepisivati-nikad nije objavio rezultate. Većinom su bili stvarni stručnjaci, a malo je bilo onih koji su zalutali u nastavu.

Nastavna oprema: nevjerojatna, sve očigledno i sve dostupno. Literatura: biblioteka s udžbenicima pa što god kome treba (nešto sam uspio i za sebe skupiti i iznijeti).

Ispiti: "Učio ne učio biti ćeš vodnik-hteo ne hteo čistit ćeš hodnik". Šalabahteri uvijek i svugdje, osim kod majora B. Priprema za ispit: pisanje šalabahtera. Ocjene 5-10 (nama je to bilo čudno, na faksu smo imali 1-5). Dobiješ 6 ili 7, ne možeš u grad dok ne ispraviš. Problem šalabahtera je bio taj što svi dobro napišu, ali netko mora dobiti i lošiju ocjenu, a nema uvida u rezultate.  

Opći dojam: vojni rok za mamine maze (barem prvih 5 mj. i 22 dana). Kasnije: kako kome upadne u prekomandi-meni bilo još bolje: tehnička služba na Visu, bez guštera, obuke, POIV-a. Kaže mi p.f. M. sa Huma (vrh Visa) kad sam zalijepio čin vodnika: "Ti stažo ovdje sjediš u toplom, debljaš se i lijepiš činove, a ja gore na Humu...".

Nadam se da je ovaj opis daje dovoljno detalja iz ŠRO RM u Splitu i da je MaxBlitz zadovoljan Smile

Na vrh Go down
dpuric
GENERAL JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
GENERAL  JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Pravna Služba Pravna Služba
Broj komentara : 3342
REPUTACIJA : 561
Član od : 2012-10-22
Dob : 51
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   16.08.13 23:18

Bravo, jasno i koncizno! +
Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA   NAČELNIK GŠ   Administrator
avatar

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Broj komentara : 5158
REPUTACIJA : 567
Član od : 2012-11-24
Dob : 51
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   16.08.13 23:56

bugmenot2013, kada sam o ovome pisao, neki su mislili da izmišljam. Very Happy 
Sjećaš li se na koji smo način eskivirali nastavu kod majora B.? Very Happy
Na vrh Go down
bugmenot2013
Gušter
Gušter


Broj komentara : 59
REPUTACIJA : 10
Član od : 2013-08-14
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   17.08.13 13:47

Stazio, evo pri punoj svijesti i materijalnoj odgovornosti kao tvoj klasić potvrđujem ostalim članovima foruma svojom gušterskom časti da nisi ništa izmislio Wink 

Major B: ide nas propitivati, a mi ga navučemo na nešto deseto (druže majore, ne razumijem kako obalska baterija ...) i on se raspriča nadugo i naširoko-sluša sam sebe, a mi samo pratimo vrijeme, kao kad u 65 minuti vodiš 1:0 i zatim igraš bunker. I taman kad on shvati što se zbiva, dežurni se digne: "Druže majore, čas (sat) je završen".
Na vrh Go down
dpuric
GENERAL JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
GENERAL  JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Pravna Služba Pravna Služba
Broj komentara : 3342
REPUTACIJA : 561
Član od : 2012-10-22
Dob : 51
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   17.08.13 18:41

Promasili ste temu. Ovo je SRO OMJ! Inace su postovi OK
Na vrh Go down
bugmenot2013
Gušter
Gušter


Broj komentara : 59
REPUTACIJA : 10
Član od : 2013-08-14
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   18.08.13 13:25

Ispričavam se ako je tema promašena (što ćete, gušter). Odgovorio sam na post Max Blitza koji je ovdje eksplicitno tražio ima li koga iz ŠRO RM da napiše nešto o toj školi.
Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA   NAČELNIK GŠ   Administrator
avatar

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Broj komentara : 5158
REPUTACIJA : 567
Član od : 2012-11-24
Dob : 51
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   18.08.13 16:50

bugmenot2013, nastavljamo na ŠRO RM. Wink 
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
avatar

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) Orden za VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik Značka PV
Broj komentara : 21768
REPUTACIJA : 578
Član od : 2012-10-30
Dob : 49
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   01.09.13 22:15

@bugmenot2013 (citat):
@Max Blitz (citat):
Hej stažisti, dajte malo podrobnije opišite kako je izgledala vaša izobrazba u ŠRO.
Nadam se da je ovaj opis daje dovoljno detalja iz ŠRO RM u Splitu i da je MaxBlitz zadovoljan Smile
 
Bugmenot, dobrodošao na forum i od mene! Very Happy 
Stazio mi se već pohvalio da si bio njegov klasić, a budući da vas je sve skupa u generaciji bilo pedesetak, pomalo je i iznenađujuće da ste se uspjeli naći. Drago mi je u svakom slučaju. Ja svoje klasiće još tražim.
 
Hvala za neke podrobnije detalje iz ŠRO RM. Jest, ovo je tema banjalučke ŠRO, ali su već pojedini prethodni stažisti na ovoj temi iznosili neka opća iskustva iz drugih ŠRO, pa nije loše da se na jednom mjestu povuče i poneka paralela. Very Happy 
 
 
@bugmenot2013 (citat):
Nastavnici: uglavnom dobri stručnjaci, ali neki i vrlo čudni. S jedne strane spektra: kap. bb Gnjatić-pravi gospodin (ONO i DSZ)
 
KBB Gnjatić (Je li Vladimir? scratch ) mi je šk. god. '88./'89. u Splitu na fakultetu predavao ONO i DSZ na drugoj godini. Very Happy 
I nije bilo šale s njim i tim predmetom tada.
Imao sam ocjenu 3, i ne samo ja, mnogi, a inače su se iz tog predmeta dobijale uglavnom petice za popravljanje prosjeka, ali ne i kod Gnjatića. Rolling Eyes 
Da, trebalo je dobro zagrijat stolicu za 5. study Laughing

Na vrh Go down
bugmenot2013
Gušter
Gušter


Broj komentara : 59
REPUTACIJA : 10
Član od : 2013-08-14
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   02.09.13 21:24

@Max Blitz (citat):
Bugmenot, dobrodošao na forum i od mene! Very Happy 
Stazio mi se već pohvalio da si bio njegov klasić, a budući da vas je sve skupa u generaciji bilo pedesetak, pomalo je i iznenađujuće da ste se uspjeli naći. Drago mi je u svakom slučaju. Ja svoje klasiće još tražim.
 
Hvala za neke podrobnije detalje iz ŠRO RM. Jest, ovo je tema banjalučke ŠRO, ali su već pojedini prethodni stažisti na ovoj temi iznosili neka opća iskustva iz drugih ŠRO, pa nije loše da se na jednom mjestu povuče i poneka paralela. Very Happy 
 
KBB Gnjatić (Je li Vladimir? scratch ) mi je šk. god. '88./'89. u Splitu na fakultetu predavao ONO i DSZ na drugoj godini. Very Happy 
I nije bilo šale s njim i tim predmetom tada.
Imao sam ocjenu 3, i ne samo ja, mnogi, a inače su se iz tog predmeta dobijale uglavnom petice za popravljanje prosjeka, ali ne i kod Gnjatića. Rolling Eyes 
Da, trebalo je dobro zagrijat stolicu za 5. study Laughing

MaxBlitz, hvala na dobrodošlici cheers 
Što se mojih klasića tiče, nas 5 smo se pred 2 godine okupili zajedno u restoranu na žderačinu i uspomene na stare dane. Nikad se u jedno popodne nisam više nasmijao, a nikad mi nije brže prošlo 6 sati za ručkom jocolor Luđi su nego ikada. Sljedeći će nam se put sigurno pridružiti i Stazio.

Primjer razgovora s toga susreta (samo ovako za ilustraciju konstruktivne atmosfere):
F: "R. kako ti je kćer, što radi?"
R: "Dobro je, odlično, yebbe se u Milanu za veliku lovu."
F: "Pa što je tu tako dobro?"
R: "To što nemam kćer-ne sjećaš se da imam sina, a ne kćer"

Točno, kbb Vlado Gnjatić, iz Zemuna. I u MVA i u ŠRO RM i na FESB-u je bio super nastavnik i osoba. Par profesora prije njega je bio na FESB-u kf Luburić, isto tako vrlo korektan nastavnik. Prvo predavanje je započeo riječima: "Ja sam Luburić, kapetan fregate. Valjda vam je iz ovoga što ste upravo doznali već sada jasno zašto još nisam kapetan bojnog broda."

Obojica su napustili Loru i ostali u Splitu (kbb Gnjatić je čak bio i k-dant MVA 1991. i potom uspio prijeći "ovamo").

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
avatar

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) Orden za VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik Značka PV
Broj komentara : 21768
REPUTACIJA : 578
Član od : 2012-10-30
Dob : 49
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   23.12.13 1:23

Možda ne spada u ovu temu, ali je Banja Luka:
 
 


Pitomci 30. klase VA KoV 1974. u Banja Luci
Ova lokomotiva se danas nalazi pored Narodne biblioteke
Na vrh Go down
ultimax
Gušter
Gušter


Broj komentara : 12
REPUTACIJA : 0
Član od : 2013-02-06

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   28.12.13 22:58

Bio sam ja krajem 8 mjeseca u kasarni Mladen Stojanović posle 25 godina.Dosta se toga promjenilo,ali prozori na mome paviljonu ne!Na kapiji su nas proveravli oštrije,ko u vojsci.Dosta se promenila Banja Luka.A Nektar pivo je bolje nego prije!
Na vrh Go down
MunzeKonza
Gušter
Gušter


Broj komentara : 2
REPUTACIJA : 0
Član od : 2013-12-29
Dob : 49
M(j)esto Munze

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   29.12.13 0:52

Dobro veče svima  Very Happy 
ŠRO OMJ Banja Luka Septembar 1987
Prekomanda Valjevo, mart 1988 kasarna Peti Puk.
Klasu sam zaboravio, kada se prisetim, napisaću...
Komandir tenkovskog voda mi je bio (tada) kapetan Djuro Friščić.
Komandir čete (prve) je bio kapetan Šaban Bušati.
Ako ima nekoga iz te generacije, neka se javi.
Svim ostalim forumašima veliki pozdrav i SMRT FAŠIZMU !!!
Na vrh Go down
dpuric
GENERAL JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
GENERAL  JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Pravna Služba Pravna Služba
Broj komentara : 3342
REPUTACIJA : 561
Član od : 2012-10-22
Dob : 51
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   29.12.13 8:12

MunzeKonza,,dobrodosao na forum!
Na vrh Go down
MunzeKonza
Gušter
Gušter


Broj komentara : 2
REPUTACIJA : 0
Član od : 2013-12-29
Dob : 49
M(j)esto Munze

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   29.12.13 10:53

Hvala lepo, bolje vas našao.
Na vrh Go down
kalca
Gušter
Gušter


Broj komentara : 1
REPUTACIJA : 0
Član od : 2014-01-19

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   19.01.14 20:18

@tose (citat):
Cuo cam da ta kasartna vise ne postoi , sad je bio neki fakultet.Dali je to tacno Question
 

Pozz ja sam generacija april 1983.Iz Banja luke sam prekomandovan u Rumu,.a komandant      je isto tako sa mnom i sa jos jednim stazom prekomandovan i to da ne poverujes Mehmed Alagic.Tada je bio nula od coveka,NAZALOST.Vojsku je samo terao da vade panjeve od stogodisnjih topola ili vec kojih,...a najmanje je bacan akcenat na obuku.To mogu posvedociti mnogi tadasnji vojnici u Rumi.
  Inace dani provedeni u Banja luci su mi ostali u veoma lepom secanju,DEVOJKE<POZORISTE,bazen pored Vrbasa,robna kuca,Zaluzani i Savezna vojna vezba Zaluzani 83.Ima mnogo toga da se pise,.....


alexandar: komentar modifikovan dana: 19.01.14 23:34; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : quote)
Na vrh Go down
trcinoga
Gušter
Gušter


Broj komentara : 21
REPUTACIJA : 0
Član od : 2013-08-04
M(j)esto Banjaluka

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   20.01.14 8:20

ŠCOMJ - Vrbas, je sada dat na korištenje univerzitetu Banjaluka. Vojska je kasarni Kozara, nešto malo u Zalužanima i Manjača skladišta.
Bazen je srušen i tu je grad napravio nove bazene sa toboganima, klizalištem i restoranima.
U objektu gdje su bili pitomci, crvena fasadna cigla, su smješteni studenti.
Velika zgrada, pored piste je preuređena i tu su učionice.
Skladišta su pretvorena u sportske dvorane.
Dio poligona gdje si izvodila t.o., preko puta Autoprevoza, je predviđen za gradnju.
Kasarna Zalužani, ima malo vojske, najviše se koristi aerodrom. Aero klub, padobranci  i vlasnici malih aviona su tu najčešći gosti.
Manjača, samo skaldište stare tehnike. Pored osmatračnice za oficire je sada veliki kamenolom. Jezero isušeno.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
avatar

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) Orden za VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik Značka PV
Broj komentara : 21768
REPUTACIJA : 578
Član od : 2012-10-30
Dob : 49
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   20.01.14 12:06

@trcinoga (citat):
ŠCOMJ - Vrbas, je sada dat na korištenje univerzitetu Banjaluka.
 
Na vrh Go down
tose
Gušter
Gušter
avatar

Broj komentara : 75
REPUTACIJA : 13
Član od : 2011-12-08
Dob : 51
M(j)esto Titov Veles

KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   20.01.14 21:29

Lepa slika druze Max  Blitz.To je ta kasarna Mladen Stojanovic gde sam bio sest (6) meseci vojnog roka SRO BVP i OT M60. Lepe uspomene grad je bio fenomenelan, narod je bio dosta prijatejlski nslinjen,Manjaca kao Manjaca mnogo jak poligon gde sam boravio 15 dana obuke boevog gadzanja. Bilo je mnogo jako.
Na vrh Go down
Sponsored content
KomentarNaslov komentara: Re: ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3   

Na vrh Go down
 
ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3
Na vrh 
Stranica 8/11Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» ŠRO OMJ Banja Luka 'Mladen Stojanović' (Vrbas) VP 2908/3
» BANJA LUKA ZALUŽANI VP 6565/3 (KLASA 80/81)
» Banja Luka 'Kozara' VP 1232/23 83/84
» Banja Luka 'Kozara' VP 6372 1985/86
» Banja Luka 'Kozara' VP 8840/16 90/91

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA :: SLUŽBA PO BIVŠIM REPUBLIKAMA I POKRAJINAMA :: BOSNA I HERCEGOVINA-
Idi na: