FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez
 
HomeRegistracijaLogin
"Sad kad razmišljam o JNA, mislim da najveći benefit te službe nije ležao u tome da se mladost obuči za oružani sukob, već u ovome čemu danas forum služi – da se ljudi iz raznih krajeva, koji dolaze iz drugačijih kultura, upoznaju, druže, uče jedni od drugih, da se sprijatelje i na taj način prihvate različitost". član: Zoran108

Share | 
 

 Spavanje na straži

Go down 
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AutorPoruka
čato
Džomba
Džomba


Broj komentara : 158
REPUTACIJA : 12
Član od : 2010-04-09
Dob : 68
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   15.03.13 23:48

Isto sm 8. Dopodne , nešto mi sat nije valjao il mi je stao , iskljućim ja telefon prema stražari , da se možemo zvati stražari između sebe , a da oficir ne čuje zvocanje. Ja tako zaboravio , da sam skinuo žice , i čekajuči kraj opet zovem na 7. kolko je sati. Kad ono na telefonu nepoznati glas , koji umjesto mog Bajrama viće, ko je to na vezi. Ništa ja poklopim i opet se ne sjetim , da radi ove frke, moram ukljućiti liniju prema stražari natrag. Ništa , napravim još par koraka , kad vidim, kako se neki ćvarci na bicikli sjuriše sa sm7. prema meni. Ja gledam šta se dešava , kad on upadne prije mene sa prvim točkom u dosta grub šljunak, koji je prekrivao ispod kanal za odvod vode sa garaže . Upadne mu prvi toćak u pjesak , on koći i udara u susjedni brijeg kanala , koji i nije vidjeo i leti ko Batmen preko balance , ravno prema mojim nogama. Kako je pristao , diže se u utrćava u kućicu i zmagoslavno izjavljuje, e dobio sam te, zašto si iskljućio liniju. Stvarno i sam sebe pitam , što nisam prikljućio odma natrag . Nisam se setio , jer nikada do tada niko nije zvao tel. iz stražare , da bi dobio osećaj, da se to nesme. Da su drugi stražari trebali vezu , onda bi i vezao dalje liniju , kad bi rekli da trebaju stražaru . Sav je bio od prašine, krvavih dlanova , crven u lice od bjesnoće i ganjanja bicikle , kako mi je maloprije poljubio ćizme i govori mi ovo je za sud. Ode on , dolazi smjena i stvarno kuva se meni sud . Zajebano ona 2 sata slušati o sudu, kad me spasio jedan dež. oficir , koji je znao za ono intervenciju gore opisanu i poslao podoficira , da se malo oladi , jer to vojska stalno radi. Mora , da je bio neki novi a možda i onaj iz gornje priće noć prije , jer do tada nikada kontrole nismo imali na straži, a bome i posle ovoga ne.


čato: komentar modifikovan dana: 24.03.13 22:13; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
profesionalac
Gušter
Gušter


Broj komentara : 12
REPUTACIJA : 1
Član od : 2012-12-14
Dob : 52
M(j)esto Koper

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   19.03.13 11:25

Evo i moje priče (nemojte zamjeriti na greškama - Slovenac piše)
Cepao sam stražu u VP 6062 Bosanski Novi. Čuvali smo skladišta na Čerkezovcu, tamo je bila i kasarna. Skupa sam nacepao preko 100 dana straže, pored toga sam bio i mjesec dana pomočnik komandira straže a 30 dana i komandir straže. Bio sam na straži baš na prelasku godina 1984/1985. Te zime bile su veoma niske temperature, čak i do minus 25C.
Valjda da se je spavalo na straži i kod nas. Baš sam ja bio inicator grupnog spavanja. NA dvorištu kasarne bila je jedna avtocamp prikolica što su jo ostavili neki radnici koji su radili tijekom ljeta. I neke hladne noči kada sam stražio ja se muvam oko te prikolice, otvorim prozor i uspem uči u nju. Nadjem još jedan ključ i evo...prikolica je od tada bila naša. Kada je komandir straže ili njegov pomočnik razveo svu stražu, mi se skupili kod prikolice i ušli u nju i spavali. Čim smo vidjeli ili čuli, da je ponovo smjena imali smo dosta vremena da izadjemo i vratimo se na svoje položaje. Tako niko osim stražara nije znao, da mi tamo spavamo. I to sve do prolječa, niko nije saznao za grupno spavanje.
A pre toga u največoj zimi mi smo se poslužili i kotlaone. Tamo je bilo toplo. U dogovoru sa vojnikom koji je radio u kotlaoni, mi smo dobili ključ a u zamjenu stražari smo održavali vatru i ložili uglje u peč, tako da je ovaj vojnik mogao da spava čitavu noč.

Kada je bilo več prolječe i vani toplo, stražari su spavali vani. Tako sam kao pomočnik komandira straže jednog dana vodio smjenu straže in kada smo došli da zamjenimo jednoh stražara, toga na svom mjestu nema. Mi ga zovemo i tražimo ali njega nema. Onda sam se odlučio da ga tamo ostavimo in otišli smo dalje. Smjenili smo ga tek u sljedečoj smjeni, tako d aje stražar odradio dvije straže, 4 sata. Nešto se bunio ali sam mu kratko rekao da je to nagrada za njegovo spavanje.

EVo još jedne prigode.
Stražari smo na svojoj dužnosti na Čerkezovcu birali gljive in poslije straže išli kod našeg kuhara i za večeru spremili odlična jela.

Ejjj to je bio carski život .... cheers

Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA   NAČELNIK GŠ   Administrator
avatar

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Broj komentara : 5158
REPUTACIJA : 567
Član od : 2012-11-24
Dob : 51
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   19.03.13 12:23

Jeste li koji put stražarili? lol!
Na vrh Go down
profesionalac
Gušter
Gušter


Broj komentara : 12
REPUTACIJA : 1
Član od : 2012-12-14
Dob : 52
M(j)esto Koper

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   19.03.13 14:00

hahaha pa ponekad smo ii stražarili vojničina , pogotovo kada smo bili stražari gušteri granata ... a kada postaneš džomba sa mnogo iskustva, može se i odspavati ... ali imali smo i pse, šarplanince. Bili su kao medvjedi alien
Jedne noči, neznam kako, zalutao u šume Čerkezovca pored skladišta jedan švaler sa svojom švalerkom u autu ... nisam siguran da se nije izgubio... i mi mu pripremili zasjedu...ejjj, što su se usrali kada su nas vidjeli u potpunoj borbenom opremi sa oružjem na gotovs a bili su i naši šarplaninci ... lumpovanje

Eto vidiš, nije smio niko da pridje kasarni...svi se bojali tako da smo bili sigurni i mogli otspavati lol!

Na vrh Go down
Minolovac
Desetar
Desetar
avatar

Prim(j)eran Vojnik Značka PV
Broj komentara : 286
REPUTACIJA : 44
Član od : 2013-03-09
Dob : 57
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   24.03.13 9:39

Ina rome već nekoliko godina. Pretačemo pive u lokalnoj birtiji, poveće društvo. Među nama i Bosi, znam ga iz viđenja, ali nikad nismo bili u razgovoru. Slučajno je spomenuo Palmižanu gdje sam i ja radio jedno vrijeme, pa bili u mornarici i to još u Pločama, on je bio na bokeljcima, 3 odred. I sjeti se on nekog mladog vodnika samoborca koji ga je zaj....ao dok je bio stražar na sizu. I ja se toga sjetim. Hrkao je da ga je cijelo sidrište čulo, ja sam bio pom. dežurnog diviziona. Pokupio sam sve sizne i doveo ih do bokeljca na kojem je Bosi spavao. Upitao sam ih da li spava i jedinstven odgovor je bio da ne spava. Rekao sam da će sad vidjeti da ne spava. Kad sam ga prodrmao samo je rekao "Nisam spavao, nisam spavao" Evo, vidite da nije spavao. Kad smo shvatili da smo sudionici iste priče, slatko smo se nasmijali i popili još po par piva... drunken
Na vrh Go down
čato
Džomba
Džomba


Broj komentara : 158
REPUTACIJA : 12
Član od : 2010-04-09
Dob : 68
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   24.03.13 22:54

Ovo je malo smješna prića, a poćinje sa drugom rezervom na Velikih Blokah. Šta sve nismo doživjeli u toj rezervi, najebo sam ga više nego, da sam dva puta vojsku služio. I ja to zapamtio za uvijek. Došao ja kod doktora , samo sam mu rekao , da sam bio u rezervi, dao mi je 3 dana bolovanja , jer je znao, kakvo vrijeme je bilo tih sedam dana. Dolazi treća rezerva . Sve ide normalno -logorovanje. al sada na skroz drugom kraju Yuge. U šest popodne, a bio sam sada mornarićka pješadija -marinac i pita oficir , ko če na stražu. Ja , ni sekund ne razmišljajuči -dobrocvoljac. Kako neću, kad nema nigdje trave više od pola m2 , pa 10m2 kamenja. Ko će da se ganja po ovome , pa ne bi lud. Ja na straži , oni majku jim njihovu, ništa ne rade , samo leže. Kontam ja , dobro prvi dan, i ja sam slabo izabrao eskivažu i samo gledam naćina , da produžim još jedan, ko će po ovom kamenju i suncu , da napada . Pitam ja onoga dež. of. , dal bi ja mogao produžiti još jedan dan. Može kako da ne. Super , e ima da jih zajebavam , kad budu došli svi pocepani i krvavi sa manevara. Jebo majku , oni ništa ne rade ni drugi dan . Malo ćudno , znaći sutra poćinje jebada. Pitam ja onoga oficira , može li još jedan dan . Može , kako da ne . Spasio se ja . Ipak smo imali stražaru i spavali na duplim paletama , da je bilo puno bolje, nego u šatorskim krilima. Oćete ,da prićam dalje i da se ponavljam il da skratim? Četvrti dan , ja postanem razvodnok straže i do kraja stražarćim, a oni prstom sedam dana mrdnuli nisu, ma nisu izašli iz prostora logora , koji je bio ograđen suhozidom. Nijedan nije ni zagazio na ono strašno kamenje, sa one strane suhozida. Mislim , da su mislili , da sam lud , a ja naviknut željezne discipline u TO , spašavam sebi glavu unaprijed.
Al sam jim sjebao znanje u subotu na strelištu. U toj općini je bilo 8.000 kom dugoga oružja u lovaca , , znaći svaka druga kuća je imala lovačke puščetine , a pištolj svaka. I njihove lovačke priće meni već dokurćile. Pa ubio na 200m ovo , pa ubio na 300m ono.
Školsko gađanje na 200m , M-48 , 5 metaka , nikada prije tu pušku vidjeo nisam. Opet ljut što nema pokusni. Tražim pokusni. Ajde ne zajebaji , nećemo ovde ostat ćitav dan. Vidi kurce , pa ništa radili nisu , sada se im žuri i sa strelišta.
Pucam ja u zadnoj smjeni i kad se dignem , oni pokazivaći sve lupaju sa bjelim smjerokazom , po crnom djelu mete. Ovi okolo se poćeli ćuditi , šta oni tamo rade. Stiže i zbroj 39 . A pošto bio zadnja smjena , znao se je i dotada najbolji rezultat i onoga su već lovci između sebe slavili. Sjebao sam jim njihovo slavje , slavili nekoga sa 35 krugova, a samnom prićati nisu ni mogli , jer sam opet išao natrag na stražu. Kad sam posle , kad su me kao zezali rekao , da bi došao i na 43 , sa pokusnim , opet sam izgleda ostao malo lud, za njih. Nisu se nikada više hvalili u mom prisustvu , sa njihovim safarijima po Dalmaciji.
Još sam jim na kraju objasnio zašto sam bio na straži , pa mi u ozbiljnost vojnih vježbi TO na sjeveru zemlje vjerovali nisu. Ko oni , daj nemoj zajebavat. A mi bili tu ne TO , nego rezervna jedinica JNA .
Još sam imao 4 rezerve u istom sastavu i jedinici, bio sam i komandir i razvodnik straže skupa , tako da sam u rezervi nakupio skoro ko u JNA , 36: 28 dana.
Zaboravio , da kažem, da smo bili transportna ćeta JNA , dotur municije na položaje. Ova straža je bila i zadnja u rezervi JNA , da sam stražario sa bojevom municijom , od 1982g. metka van strelišta vidjeo nisam.


čato: komentar modifikovan dana: 24.03.13 23:22; prepravljeno ukupno 4 puta
Na vrh Go down
Matrix
Poručnik
Poručnik
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Broj komentara : 2436
REPUTACIJA : 147
Član od : 2011-04-23
M(j)esto Dalmacija i šire - PROM-3

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   24.03.13 23:01

Čato imaš odličnu memoriju a i priče su ti dobre,samo nastavi.

_________________
RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU..
CHE ......    Cool
Na vrh Go down
čato
Džomba
Džomba


Broj komentara : 158
REPUTACIJA : 12
Član od : 2010-04-09
Dob : 68
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   24.03.13 23:36

Jaska 1970 decembar. sm 3 . temparature noću od -28 po do -30. Znate šta sve ima vojnik u svom ormariću. E sada dodajte tome i civilne najtoplije donje stvari od makoa , pa dodajte i dve civilni skijaški podkapi, pa dodajte još tenkovski krzneni kombinezon , dvoje rukavice , jedne skijaške kožne , pa tri para ćarapa , jedne one švedske vunene. Kad sam došao na mjesto , bilo je i snjega i leda , nisam se osudio puno ni micat, jer da se mi je spodklizlo, ne bi se mogao više dignut. Bio sam ko ono sa sjenom napunjeno strašilo. Ni drugi nisu bili ništa bolji i elegantniji.
Na vrh Go down
čato
Džomba
Džomba


Broj komentara : 158
REPUTACIJA : 12
Član od : 2010-04-09
Dob : 68
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   25.03.13 0:22

@nerona (citat):
Bilo je manje ugodno od onoga na političkoj nastavi.Straža na otvorenom je ipak sa sobom nosila strahove i odgovornost a politička nastava je bila dobar uvod u spavanje.Uvek sam se čudil kako bi čitač uspio ostati budan dok oko njega sve zijeva..Jedno od stražarskih mjesta ponad Bitole.
http://www.panoramio.com/photo/15686217

E Bitola moja suđena al ipak nedosuđena. Morao bi ići u raćunarsku artiljeriju. Moji su urgirali ,da me pošalju odma u vojsku. Onaj na vojnom odsjeku - V.O- , krivo razumjeo razlog, pa je mislio , da me mora i zajebat, radeći tako uslugu svom prijatelju. Dođem ja sa rasporedom i sa onom objavom za Bitolu kući , ja se pomirio , ko ga jebe, idem u izgnanstvo, pa ako vam nije stalo do mene , nije ni meni za vas. Mater pita onako kao usput, gdje su ti dali . Ajde kad si pitala , Bitola. Ja već prije pogledao na karti. jebo mu pas mater , do i na kraj države. Mater vjerovatno pogledala i ona đe je to , radi prometnih veza , kad ustanovi , da ji treba 5 dana za jednu posjetu . Zove ona onoga , kad on pozove onoga i traži raspored bliže. Dobijem ja poštu , da se hitno javim na V.O. . Dolazim tamo, onaj isti govori , da je došlo do greške i da biram Niš il Aleksinac. Ja izaberem Aleksinac , radi vinskih podruma i vinare. Dođem ja kući , pogledam na kartu , dobro je ipak je uz magistralan pravac , al materi opet uzima 4 dana za posjetu.Još nabacim , da ću se javiti za padobranca , nju skoro kap. Ništa ona govori, nego opet ja dobijam hitno poštu , da se javim na V.O. Opet onaj , sada već puno prijazniji do mene, izgleda da ga je njegov prijatelj poslao u kurac , radi takvih usluga, mene pita , dal znam šišat i brijat . Znam brijati sebe al šišati neznam. Imam bricu na Malom Lošinju , tamo ljeti nose kratke gaće, a imam i tenkistu u Jastrebarskom. E to daj, ako ču bježati, bar neću imati puno daleko.

Na vrh Go down
purger
GENERAL JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
GENERAL  JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Broj komentara : 4527
REPUTACIJA : 557
Član od : 2009-11-15
Dob : 52
M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   25.03.13 0:26

Tebe je čato onda mater regrutirala Suspect

_________________
Tko pjeva često zlo i misli
Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA   NAČELNIK GŠ   Administrator
avatar

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Broj komentara : 5158
REPUTACIJA : 567
Član od : 2012-11-24
Dob : 51
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   25.03.13 0:31

@purger (citat):
Tebe je čato onda mater regrutirala Suspect
lol!
Na vrh Go down
semsudin
Podporučnik
Podporučnik
avatar

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik Značka PV
Broj komentara : 1356
REPUTACIJA : 83
Član od : 2013-03-11
Dob : 50
M(j)esto GRABOVAC, VELIKA KLADUSA

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   02.04.13 19:17

Od sve straze za mene je bila straza u komandi nesto najdosadnije u tim nocnim satima gdje su minute kao vjecnost sporo prolazile.Posto sam dosao u vojsku u decembru 86 tj.u zimu koja je bila tad dosta ostra i sa puno snijega.Imali smo onu uniformu od coje i ispod jos vesta ,kosulja,majica.Unutra imas neki hodnik oko 20 metara na kojem je prostrita tepih staza i radijatori koji griju previse tako da ti se oci same sklapaju a moras docekati smjenu.Medjutim koliko se god borio protiv sna na kraju sam popusto i sjeo na pod tj. tepih stazu i zaspao.Mozda sam spavo nekih 20 minuta kad me je probudio moj kolega koji me je mjenjao. Sva sreca nije usao desetar unutra nego je cekao vani pa je sve dobro proslo.Od ostale straze imali smo jos i 2 dana kasarnske i 2 dana izdvojene straze a to je bilo nesto jer ako je hladno dobro si utopljen a i ona prica o stradanjima vojnika na strazi drzala te je na oprezu da se i tebi ne desi takvo sto.U svakom slucaju to je bilo nesto sto se i danas pamti a bilo u kasarni Sentvid LJubljana.Pozdrav za sve koji su prosli kroz to.
Na vrh Go down
dpuric
GENERAL JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
GENERAL  JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Pravna Služba Pravna Služba
Broj komentara : 3347
REPUTACIJA : 561
Član od : 2012-10-22
Dob : 51
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   02.04.13 20:56

Ti si semsudine samo omirisao strazu. Bilo je vojnika i sa preko 100 dana straze.
Na vrh Go down
bojnik
Poručnik
Poručnik
avatar

Prim(j)eran Vojnik Znacka PV
Broj komentara : 2814
REPUTACIJA : 233
Član od : 2012-11-13
Dob : 53
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   02.04.13 23:12

NO COMMENT Sleep


_________________
Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Na vrh Go down
ZAGORAC
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik Značka PV
Sigurnost/Bezbednost Služba Sigurnosti / Bezb(j)ednosti
Broj komentara : 3452
REPUTACIJA : 964
Član od : 2012-02-13
Dob : 54

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   03.04.13 8:33

@dpuric (citat):
Ti si semsudine samo omirisao strazu. Bilo je vojnika i sa preko 100 dana straze.Par dana više od dva mjeseca na Javorskom putu(Veles),pa još devet mjeseci na karauli.
Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
avatar

Broj komentara : 742
REPUTACIJA : 54
Član od : 2012-05-21
Dob : 64

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   03.04.13 12:16

Na straži u kasarni nisam bio ni jednom, ali u isturenom objektu van kasarne više puta (oko četrdeset dana straže ).Na objektu se nalazilo
oko 30-tak magacina, i nešto garaža za vozila sa uređajima koje smo koristili tokom obuke.Raspored je bio dva sata straža, četiri
sata odmor.Prvih 24 sata je bilo zeznuto,značajno različito od režima u kasarni, nakon toga se uklopiš i postane normalno.
I niko od nas nikada nije spavao na straži.Što ne znači da je baš sve bilo po P.S. Pušači su svoj porok ispunjavali u stražarskoj kućici ili
u rovu pored nje. Ako je neko osetio potrebu da sedne, sklanjao se iz vidnog polja.Što se DOf -a tiče, nikako nas nije mogao iznenaditi,
kampanjola se čula čim izađe iz Bijeljine. Laughing Nezavisno,straža iz kasarne nas je uvek obaveštavala kad je DOf izlazio u obilazak.
cheers
Na vrh Go down
ZAGORAC
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik Značka PV
Sigurnost/Bezbednost Služba Sigurnosti / Bezb(j)ednosti
Broj komentara : 3452
REPUTACIJA : 964
Član od : 2012-02-13
Dob : 54

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   03.04.13 13:09

Na Javorskom putu,14 dana normalne straže(2-4),sve ostalo dobrovoljno "nočni dodatak".
"Nočni dodatak" je bilo stražarsko mjesto,straža se davala od 19,00-07,00.,dva sata straže,dva sata odmora.
Od 07,00 do 19,00 slobodan. Takav režim mi je više odgovarao i uvijek sam se za to javljao dobrovoljno,što i nije bio neki problem jer su "nočni dodatak" svi izbjegavali.
Na straži sam pušio(jugoslavija,crvena kutija,bijeli filter),spavao nisam.

Na vrh Go down
bojnik
Poručnik
Poručnik
avatar

Prim(j)eran Vojnik Znacka PV
Broj komentara : 2814
REPUTACIJA : 233
Član od : 2012-11-13
Dob : 53
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   03.04.13 14:28

pronađena kutija cigareta na Javorskom putu, vjeruje se da je to ostatak od nekadašnjih pripadnika straže JNA, a sada pripadnika Foruma bivših pripadnika JNA, dokaz koji slijedi poslan je na vještačenje DNK analizomjocolor
Na vrh Go down
ZAGORAC
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik Značka PV
Sigurnost/Bezbednost Služba Sigurnosti / Bezb(j)ednosti
Broj komentara : 3452
REPUTACIJA : 964
Član od : 2012-02-13
Dob : 54

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   03.04.13 14:55

@bojnik (citat):
pronađena kutija cigareta na Javorskom putu, vjeruje se da je to ostatak od nekadašnjih pripadnika straže JNA, a sada pripadnika Foruma bivših pripadnika JNA, dokaz koji slijedi poslan je na vještačenje DNK analizomjocolor

Netreba DNK, to je to.

Na vrh Go down
missar
Stariji vodnik I klase
Stariji vodnik I klase
avatar

Broj komentara : 742
REPUTACIJA : 54
Član od : 2012-05-21
Dob : 64

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži    04.04.13 13:41

Mislim , kad smo već kod pušenja na straži ( što nije bilo dozvoljeno ), u to vreme trošio sam ove... Laughing

cheers
Na vrh Go down
bojnik
Poručnik
Poručnik
avatar

Prim(j)eran Vojnik Znacka PV
Broj komentara : 2814
REPUTACIJA : 233
Član od : 2012-11-13
Dob : 53
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   04.04.13 14:18

A ja ove:Razz

_________________
Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik značka PV
Broj komentara : 2159
REPUTACIJA : 119
Član od : 2012-02-29

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   04.04.13 16:13

Moj izbor je bio


_________________
Semper Fidelis
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
avatar

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) Orden za VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik Značka PV
Broj komentara : 21998
REPUTACIJA : 580
Član od : 2012-10-30
Dob : 49
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   04.04.13 18:09

@pukovnik (citat):
Moj izbor je bio


Najbolje cigarete!
Bio je i meki Winston, isto dobar, isto sarajevski? scratch

Na vrh Go down
zastavnik
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
avatar

Broj komentara : 931
REPUTACIJA : 36
Član od : 2010-12-07
Dob : 56
M(j)esto Bačka Topola

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   04.04.13 18:16

@bojnik (citat):
A ja ove:Razz
Sve je ostalo isto, čak i Prešernov stih, samo su sada u tvrdom pakovanju.
Na vrh Go down
warpaint
Gušter
Gušter


Broj komentara : 80
REPUTACIJA : 5
Član od : 2009-05-14
Dob : 46

KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   04.04.13 18:18

Na vrh Go down
Sponsored content
KomentarNaslov komentara: Re: Spavanje na straži   

Na vrh Go down
 
Spavanje na straži
Na vrh 
Stranica 4/6Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Spavanje na straži
» Stražarske kućice
» MRTVA STRAŽA, STRAŽA, SMJENA STRAŽE... i sl.
» Vojničke priče

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA :: VOJNA PLATFORMA :: KANTINA-
Idi na: