FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez
 
HomeRegistracijaLogin
"Sad kad razmišljam o JNA, mislim da najveći benefit te službe nije ležao u tome da se mladost obuči za oružani sukob, već u ovome čemu danas forum služi – da se ljudi iz raznih krajeva, koji dolaze iz drugačijih kultura, upoznaju, druže, uče jedni od drugih, da se sprijatelje i na taj način prihvate različitost". član: Zoran108

Share | 
 

 Tenk T-55

Go down 
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AutorPoruka
čato
Džomba
Džomba


Broj komentara : 158
REPUTACIJA : 12
Član od : 2010-04-09
Dob : 67
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   28.02.13 2:25

@bojnik (citat):
Svi govore o T-55, a nitko da stavi sliku, evo jedne


Nije ti to 55 nego mislim da jeT 62


čato: komentar modifikovan dana: 28.02.13 2:43; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
čato
Džomba
Džomba


Broj komentara : 158
REPUTACIJA : 12
Član od : 2010-04-09
Dob : 67
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   28.02.13 3:12

Čitavoga vojnoga roka sam tražio naćina , da tu grdosiju i sam provozam. Al nema šansi uvijek oficiri pored. Al došla je sama od sebe. Pošto smo imali pokazno zanimanje sa dva tenka , istureno od samoga logora Slunj jedno 2-3km , ta dva tenka su na toj poziciji i ostala za sledeći dan. Sječam se da smo se vozili u krugu 200m a šta je bilo od nastave mislim , da nišanjenje sa ukljućenim žiroskopom. Došlo kasno popodne i komandir odluku prepušta meni , da izaberem još trojicu , od koga dva šofera, da budemo nočiti uz tenkove. Tenkove sklone po svježoj travi u neku udolinu i od tu nema mrdanja, jer se pozna na travi svaka gusjenica posebno.
Kad smo prolazili dopodne a i prije dva dana smo vidjeli , da na strelištu sa pokretnim metama , neki strućnjaci iz ZG pripremaju neku raketu onako dugaćko jedno 1.5m.
Odoše svi , ostanemo nas ćetvorica , kad odjednom šššššiiiiiiiiiiiiššššššššššiiiiiiiiiiiiiššššššš iznad naših glava. Jebo lude strućnjake , sad il neznaju , da smo mi na poligonu il jim je raketa pobjegla u našem pravcu. Trk ja na radio stanicu , al šipak nije dogovoren nikakav saobraćaj niti radnje u slućaju opasnostii. I poćnem ja vrtiti kanale i na svakome izgovorim: Istureni tenk na poligonu Slunj zove bilo koga hitno -Čujemo li se. Več sam izgubio nadu jer sam prešao pola frekvencija, kad se javi radiografista iz komande logora Slunj. Odma kažem u ćemu je stvar i tražim komandanta , da odmah naredi prekid ispaljivanja raketa , jer one lete na nas.Major Belinac na vezi . Osmatrajte teren i javljajte. E sada ono najglavnije: Druže majore mi smo u rupi i ništa ne vidimo , samo ćujemo šištanje iznad naših glava. I naredi on izlazak jednoga tenka na isti onaj položaj i dio, gdje smo vozili u krug čitav dan. E pa sada rakete nisu više bile važne , ko jih jebe neka šište kolko hoće , nas dvojica nišanđija imamo na raspoloženje tenk, da se vozamo kolko hoćemo. I navozali se svi , da ne bi bilo kakve zamjerke i vozaći su plesali sa njima. Tako oko sat vremena, onda smo se vratili u rupu i tišina za uvijek. E sad je izašla na vidjelo.A ja dobio pohvale osobno od komandanta u prisustvu k-dira o pravilnom postupanju i inicijativi vojnika u složenoj ratnoj situaciji. . Al bez nagradnoga .Nije ni bilo bitno , uzeli smo si ga sami , samo malo drukćije!

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
avatar

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) Orden za VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik Značka PV
Broj komentara : 21569
REPUTACIJA : 568
Član od : 2012-10-30
Dob : 49
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   28.02.13 3:47

Čato, dobro došao na forum sa aktivnim pisanjem! Very Happy
Mislim da te ranije nisam stigao pozdraviti!
Vidim, snašao si se već dobro, samo nastavi, čitamo te!
Pozdrav! Very Happy
Na vrh Go down
čato
Džomba
Džomba


Broj komentara : 158
REPUTACIJA : 12
Član od : 2010-04-09
Dob : 67
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   28.02.13 3:54

Opet Slunj . Gađanje iz tenka u pokretu u metu tenka u pokretu pod 90° na 2000m . Svaki ima 3 granate i 150m vožnje po đombama za ispaljivanje granate. Posle ispaljivanja tenk se vraća na poćetni položaj 2000m. Ja u radio kompanjoli na radiostanici u vezi sa pokazivaćima upisujem u dnevnik pogodke. Gađali i oficiri , jedan vodnik 1kl. Mustapić Velko išao gađati bunker pokazivaća ispaljujući jim granate pozadi bunkera. Kad su poćeli vrištati i jebavati mater , ja pogledam i stvarno vidim cev okrenuto prema bunkeru. Trćim do k-dira , a on kaže i opet on i ove godine , pa finom sam mu prošle objasnio. Nijedan oficir nije ništa pogodio. Poćela vojsaka a ja izašao iz kompe i sad gledam onako sa strane iskosa , jer me ne zajebava oblak prašine koji se diže kod ispaljivanja , gdje granate lete. Uoćim nisam ni siguran da sve lete preko meta od platna. Dolazim na red kao zadnji , napuštam kompu sjedam ja i od prve snizujem daljinu za 200m . Napravim plan da ću gađati u ravninu spoja , sa jednim preticanjem, druga u zemlju sa pola preticanja , a treću bez preticanja i za visinu gusjenica još u zemlju . Pošto iz tenka radi prašine nisam dobro vidjeo pogodke , posle završenega gađanja izađem iz tenka , skoćim dole ravno komandatu Belincu pred noge. On je baš u tom momentu pitao kako ide gađanje i rekli su mu svi u ništa . Nisam se ni pridigao posle skoka iz kompanjole viće naš tri pogodka. Samo sam uši naćulio , a major je bio u takvom šoku radi totalnoga neuspjeha toga gađanja , da me je samo preletio oćima ko zvećarka i otišao. Opet jeba mu mater nije dao nagradnoga. A pogotci bili 1. odbio cjev na pola metra od kupoletoćno u sredinu cjevi, 2. toćno u sastavak po sredini tenka, 3. u sredinu i po visini i širini motornoga oddelenja.E vo možda grešim , al mislim , da je tu došlo do diverzije od strane naših četnih oficira. Zašto. Pa svake godine su gađali iz istih pozicija i udaljenosti, praktično i sa istim nišanskim spravama iz T-54 i da nitko nije uoćio od samih oficira , da se ponbuni , jer ništa pogodili nisu a potrošeno do mene oko 45 granata. Uzeo sam tada na pik onoga vodnika Mustapića , koji je imao neku škart posadu , koja se je družila sama za sebe ko da su pederi. Tolko se me iziritirali , sa svojim nekim stalnim tihim razgovorima, ja ne znajući za politićku situaciju- Hrvatsko proljeće- , da sam jim rekao jasno i glasno, da jim đabe separiranje i šuškanje između sebe, jer ako budemo izaći, moja prva granata ide u njihov tenk br. 19219. Pošto me nisu prijavili , mora da sam pogodio.To me još danas kopka da li sam bio pravu.
Toga vodnika sem već na Slunju odjebo , kad smo imali tenkovski vod u odbrani i došli popodne na položaje na rubu šume. Bio je dodeljen mom tenku, jer ja ćitav rok , komandira svog tenka nisam imao. Odma mi je digao pritisak , kad je donio kod ukrcaja jedno deset flaša pive u rancu i to ostavio na mestu granata. Fino namestimo tenk , skoćimo sa njega, on legne u travu , legnemo i nas troje , otvori pisda pivo, i onako preko ramena kaže nama, ukopavaj tenk. Šta da ukopavamo, ne možemo ni za baštu prekopati površinu tenka , kamoli da ga ukopamo. Šofer krene nazad i mi poćnemo. To je bio prvi puta , da sam imao ašov u ruci. I poćnemo mi skidati travu za točnu širinu gusjenica , koje su več napravile trag prije. Meni se odma digo tlak , i ja njemu sasujem , da po članku PS , u ratnim uslovima , čitava posada ukopava tenk. On mirno meni vrati , pa nismo u ratnoj situaciji. A ja na to, da mu to ne vjerujem i da ću ići pitati kapitana I. klase/degradiranoga 2 puta / inspektora GINE Aleksandra Manijaka , koji je bio smrt ,al stvarno smrt , za sve koji su nosili bilo kakav ćin. E tu on popusti , jer bi samo radi pive završio od njega na sudu, sa čvarkom manje i popusti i kaže , ajde skinite otkopajte samo travu za širinu gusjenica, ako Manijak dođe u kontrolu.
PS ćudo radi, samo ga moraš znati.čato: komentar modifikovan dana: 19.03.13 19:02; prepravljeno ukupno 3 puta
Na vrh Go down
čato
Džomba
Džomba


Broj komentara : 158
REPUTACIJA : 12
Član od : 2010-04-09
Dob : 67
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   28.02.13 4:12

Slunju moja bolest dugotrajna. Vrućina namož disati, nedelja, a Mrežnica u kanjonu plavi li se . I Milenković od Niš , đođe do mene i kaže, ajmo se kupati a ono najstrože zabranjeno. I kreneva sa neke druge strane i dođeva do ruba kanjona i sa visine jednih 50m spustiva se po strahovitom naklonu terena do rjeke. Nema je šta ni vidjeti onako 10m širine , a na drugoj strani cesta , kjom možeš izaći iz kanjona , a sa ove strane sa koje sva došla uspon više nije moguć. Znaći treba ići preko. Kad ja stavio ruku u vodu a ona 5 °C ako je imala, jer izvire malo poviše . Skoći cigo evo ga preko. Ja sam imao stalno grćeve u mišićima pa se bojim , da me ne uvati totalni grć i da se ne utopim , još obućen i u ćizmama. I poćeo se ja hladiti u plićaku jednih 10min. Ohlađen i ja preplivam i vrativa se frajera sa kupanja. Sve prošlo bez pronblema , niko nas nije tražio. Ujutru truba ustajanje a ja se ni pridignuti ne mogu , kamo li da bi izašao iz kreveta-šator. Osjećam pozadi na leđima, ko da su mi ugradili dve nogometne lopte u leđa. Odma dobijem i diagnozu : upala bubrega. Evo kako se može mlad ćovjek zajebati za svojih 15 godina kronične upale bubrega i nošenja pojasa i po najvećoj vrućini. Tek 1985 spasila me dr. Plamenka , u svjetsko poznatom malom Dalmatinskom gradiću.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
avatar

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) Orden za VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik Značka PV
Broj komentara : 21569
REPUTACIJA : 568
Član od : 2012-10-30
Dob : 49
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   28.02.13 4:49

@bojnik (citat):
Svi govore o T-55, a nitko da stavi sliku
Evo Bojniče: Very Happy

Na vrh Go down
čato
Džomba
Džomba


Broj komentara : 158
REPUTACIJA : 12
Član od : 2010-04-09
Dob : 67
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   01.03.13 6:21

Vidi labavu gusjenicu . Za meki teren mora biti nategnuta , da visi samo na srednjem točku.
Na vrh Go down
SveJug
Kapetan
Kapetan
avatar

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik Znacka PV
Broj komentara : 3042
REPUTACIJA : 38
Član od : 2012-12-16
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   03.03.13 19:02

Mozda i nisam na pravo mesto, ali ja se nerazumem u tenkove pa se zato i obracam vama da kazete koji je ovo model

Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
avatar

Broj komentara : 1014
REPUTACIJA : 24
Član od : 2013-01-08
Dob : 54
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   03.03.13 19:29

1.i 3. su T34 a onaj u sredini bi mogao biti jedan iz palete JS.
Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA   NAČELNIK GŠ   Administrator
avatar

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Broj komentara : 5158
REPUTACIJA : 567
Član od : 2012-11-24
Dob : 50
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   03.03.13 19:46

Ovaj u sredini bi trebao biti SU-85 ili SU-100, samohodni top. scratchNa vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
avatar

Broj komentara : 1014
REPUTACIJA : 24
Član od : 2013-01-08
Dob : 54
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   03.03.13 20:18

Prije 100 jer ima topčinu kao na slici.....
Na vrh Go down
SveJug
Kapetan
Kapetan
avatar

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik Znacka PV
Broj komentara : 3042
REPUTACIJA : 38
Član od : 2012-12-16
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   04.03.13 7:15

Isti tenk na sve tri slike. Slikano na Kubi, zaliv svinja (Bay of Pigs) . Nisam znao dali je Sovjetske proizvodnje ili cije.

_________________
Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Na vrh Go down
bojnik
Poručnik
Poručnik
avatar

Prim(j)eran Vojnik Znacka PV
Broj komentara : 2814
REPUTACIJA : 233
Član od : 2012-11-13
Dob : 53
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   04.03.13 8:15

evo jedna kompjuterizirana najnovija serija T-55:

___(****)=======#
/;I*T-55****)
(@=@=@=@)
Na vrh Go down
SveJug
Kapetan
Kapetan
avatar

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik Znacka PV
Broj komentara : 3042
REPUTACIJA : 38
Član od : 2012-12-16
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   04.03.13 8:26

Savremena tehnologija affraid

_________________
Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA   NAČELNIK GŠ   Administrator
avatar

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Broj komentara : 5158
REPUTACIJA : 567
Član od : 2012-11-24
Dob : 50
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   04.03.13 10:27

@SveJug (citat):
Isti tenk na sve tri slike. Slikano na Kubi, zaliv svinja (Bay of Pigs) . Nisam znao dali je Sovjetske proizvodnje ili cije.

Nemoguće SveJug, pogledaj bolje, druga slika se potpuno razlikuje.  scratch
Na vrh Go down
SveJug
Kapetan
Kapetan
avatar

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik Znacka PV
Broj komentara : 3042
REPUTACIJA : 38
Član od : 2012-12-16
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   04.03.13 10:52

@Stazio (citat):
@SveJug (citat):
Isti tenk na sve tri slike. Slikano na Kubi, zaliv svinja (Bay of Pigs) . Nisam znao dali je Sovjetske proizvodnje ili cije.

Nemoguće SveJug, pogledaj bolje, druga slika se potpuno razlikuje.  scratch

Da prostudiram slike ponovo  Embarassed sam sam ih slikao  Exclamation
Na vrh Go down
vladimir
Poručnik
Poručnik


Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik Značka PV
Broj komentara : 2081
REPUTACIJA : 106
Član od : 2011-01-25

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   04.03.13 11:06

SveJug daj slike kubanki ove su nam poznate.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan I klase
Kapetan I klase
avatar

Prim(j)eran Vojnik znacka PV
Broj komentara : 4111
REPUTACIJA : 16
Član od : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   04.03.13 11:16

Ljudi znate vi dobro što kubanci rade od amerićkih automobila,od tri stara naprave jedan novi.
Da možda i ovaj tenk nije napravljen od više tipova,pe te to Stazio buni. Laughing

_________________
"Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu."  -Tritantehma
Na vrh Go down
zastavnik
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
avatar

Broj komentara : 931
REPUTACIJA : 36
Član od : 2010-12-07
Dob : 56
M(j)esto Bačka Topola

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   04.03.13 11:58

Nisam tenkista nego pešadinac, ali i golim okom se vidi da to nije ista stvar. Tenkovi imaju okretnu kupolu i mogu da dejstvuju u svih 360 stepeni, to je na prvoj i trećoj slici. Na srednjoj slici se vidi da nema okretnu kupolu i to može biti samo neko samohodno artiljerijsko oruđe. Koje je, to će stručnjaci bolje oceniti.
Na vrh Go down
dpuric
GENERAL JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
GENERAL  JNA - Zam(j)enik Načelnika GŠ
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Pravna Služba Pravna Služba
Broj komentara : 3334
REPUTACIJA : 561
Član od : 2012-10-22
Dob : 51
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   04.03.13 13:15

@zastavnik (citat):
Nisam tenkista nego pešadinac, ali i golim okom se vidi da to nije ista stvar. Tenkovi imaju okretnu kupolu i mogu da dejstvuju u svih 360 stepeni, to je na prvoj i trećoj slici. Na srednjoj slici se vidi da nema okretnu kupolu i to može biti samo neko samohodno artiljerijsko oruđe. Koje je, to će stručnjaci bolje oceniti.

Mislim da je to tacno. Cini se da se radi o istom tipu samo je umesto kupole montiran top. Neko buzdenje sigurno
Na vrh Go down
SveJug
Kapetan
Kapetan
avatar

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik Znacka PV
Broj komentara : 3042
REPUTACIJA : 38
Član od : 2012-12-16
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   04.03.13 20:59

@Stazio (citat):
Ovaj u sredini bi trebao biti SU-85 ili SU-100, samohodni top. scratch
Jeste u pitanju je ovaj tip kao slika 2. ja sam pomesao slike, Embarassed SorryNa vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
avatar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik značka PV
Broj komentara : 2159
REPUTACIJA : 119
Član od : 2012-02-29

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   05.03.13 23:54

@dojran (citat):
1.i 3. su T34 a onaj u sredini bi mogao biti jedan iz palete JS.

A evo ih i u oslobođenom Zagrebu (slika iz moje zbirke). Cool


_________________
Semper Fidelis
Na vrh Go down
čato
Džomba
Džomba


Broj komentara : 158
REPUTACIJA : 12
Član od : 2010-04-09
Dob : 67
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   19.03.13 19:21

Ajde nešto smo i odlićno pogodili. Pokazno gađanje tenkovskoga voda kao raćunarska artiljerija , na neviđenu metu udaljenu 6 km od vatrene linije. Tu se prvo top dovede u horizontalu sa vaservagom , koja je na njemu i onda po tablicama izraćuna ugao cjevi i pod tim uglom i ispaljuje granate. Četa na osmatraćnici, bilo je prisutno i puno generala i svi gledamo u metu , a to je bio kvadrat onako 100x100 m, ograđeno vidljivim kamenim zidom možda i više , jer smo i mi bili daleko . Tu istu metu , su gađali tada i Galebovi u paru par dana prije , a tu istu metu su gađali i predprošle godine oni Hrvatski Migovi , koji su se sudarili između sebe.
Kad je zagrmelo, par sekundi ništa , a onda su taćno u i po sredini mete poćeli padati pogodci i generali su poćeli pljeskati.
Na vrh Go down
Stazio
GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator
GENERAL JNA   NAČELNIK GŠ   Administrator
avatar

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Broj komentara : 5158
REPUTACIJA : 567
Član od : 2012-11-24
Dob : 50
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   19.03.13 21:47

Posredno gađanje iz tenka. Možda bi nam neko mogao više ispričati o tome. study
Na vrh Go down
čato
Džomba
Džomba


Broj komentara : 158
REPUTACIJA : 12
Član od : 2010-04-09
Dob : 67
M(j)esto Ljubljana

KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   21.03.13 2:20

@Stazio (citat):
Posredno gađanje iz tenka. Možda bi nam neko mogao više ispričati o tome. study

Nisam siguran al sada se mislim , da nije možda bila ispaljena jedna prvaprobna , koja je i pogodila , pa su onda svo troje udarili plotunom. Daleko je to bilo , a gotovo je bilo za 20 sek. pa se ćovjek i ne sjeća više dobro !

Na vrh Go down
Sponsored content
KomentarNaslov komentara: Re: Tenk T-55   

Na vrh Go down
 
Tenk T-55
Na vrh 
Stranica 5/9Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» Tenk T-72
» Tenk T-55
» Bijeljina 1979/80 g.
» Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.
» Tetovaže iz vojske

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA :: VOJNA PLATFORMA :: Kopnena vojska-
Idi na: