| Hoby - maketarstvo - militarija | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Ivan Alentijev Gušter

Broj komentara : 56 REPUTACIJA : 2 Član od : 2013-01-30
 | Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 07.02.13 23:08 | |
| Ma to ti nije losa ideja(nisam natrcao ni na jednu takve vrste) samo, za maketarsku treba bar nekoliko izlagaca. Pa dogovori sta i kako postaviti, mislim dali ce biti tematska, opsta ili vec. E onda momci ... (ha ha ala laskam sebi) i po neki starac. Polako redom postave fotkice. Sto se mene tice, ja za. Javljajte se ko hoce da se prikljuci, da malo prodiskutujemo, pa da se radi. Ili vam u fazonu ovog foruma: Drugovi... Na izvrsenje.  Nema bas mnogo veze s temom, ali lepo za videti. |
|
 | |
Stazio GENERAL JNA NAČELNIK GŠ Administrator

Medalja za VZ Broj komentara : 5158 REPUTACIJA : 567 Član od : 2012-11-24 Dob : 50
HN
 | Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 10.02.13 18:33 | |
| |
|
 | |
Ivan Alentijev Gušter

| Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 10.02.13 22:07 | |
| u regionu? Mislis teren bivse Juge? Maketarskih izlozbi i takmicenja imas posvuda. Neki veci gradovi ih imaju nekoliko u toku godine. Ako zelis da posetis neku o njih, neces zazaliti. Samo, obavezno ponesi foto aparat trebaceti. Po maketarskim forumima sigurno mozes da nadjes i datume kada je koja. |
|
 | |
croato Džomba

Broj komentara : 127 REPUTACIJA : 9 Član od : 2012-12-08
 | Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 10.02.13 23:53 | |
| zavisi koji te kraj zanima . . . Uskoro ima jedna u Puli, a sredinom septembra je i najbolja u ZG; pred Novu Godinu imas jednu u BG . . . Kao sto vidis, izbor je veliki ! Uskoro ce slike s jedne iz inozemstva kruno |
|
 | |

Medalja za VZ Broj komentara : 5158 REPUTACIJA : 567 Član od : 2012-11-24 Dob : 50
HN
 | Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 10.02.13 23:59 | |
| Hvala, zainteresovali ste me. Postavite vaše radove ako negdje učestvujete. |
|
 | |
Ivan Alentijev Gušter

| Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 11.02.13 0:34 | |
| |
|
 | |
Ivan Alentijev Gušter

| Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 11.02.13 0:41 | |
| Hah... Desila se grescica. Ovde su fotke i radova drugih ucesnika. Ali i oni su izuzetni. |
|
 | |
croato Džomba

| Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 11.02.13 17:39 | |
| Djeca rastu . . . . pa dodje zima i onda ih bolje obuku Pokusao sam docarati boje koje su se kod nas koristile u to doba iako nije bilo nimalo lako . . . I da nebi bilo neke vece price . . . Jos jedan malisan ceka bojanje pa cu ih onda sve "obuci" Hvala vam na vasem potrosenom vremenu koje vam nece biti placeno kruno |
|
 | |
Ivan Alentijev Gušter

| Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 12.02.13 0:34 | |
| I jos mi reci da si poceo s sasamogradnjom figura!!!??? Ali kakogod lepo je za videti i nesto sto odudara od militantnih sivih i zelenih nijansi. Meni brate nekako izgledaju... Toplo. Stvarno... Ono... Heh. Nemam teksta. Ali nije ni losa ideja. Pustiti i neku nemilitantnu fotku. Evo i mog doprinosa.  |
|
 | |
Max Blitz KONTRA ADMIRAL

Orden za VZ
Orden za VZ
Medalja za VZ
Prva Petol(j)etka
Značka PV Broj komentara : 21585 REPUTACIJA : 568 Član od : 2012-10-30 Dob : 49
Zagreb
 | Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 12.02.13 0:54 | |
| Ivane, kako si otkrio talent za ovo? Dođe samo po sebi? Treba znanja i vježbe, ali ipak se rodiš s tim, zar ne? Vidio sam i rane radove.... |
|
 | |
Ivan Alentijev Gušter

| Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 12.02.13 9:57 | |
| Kako otkrio? Dobro pitanje. Kao klinac, nikada para za prave makete. A ja oduvek preferirao militarije, i jednostavno uzeo da napravim sebi igracke. A kasnije to ide samo po sebi. A za svaku maketu iliti sta drugo, treba samo zapoceti, a kasnije se sve samo odvija. |
|
 | |

HN
 | Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 12.02.13 10:26 | |
| - @Ivan Alentijev (citat):
- Kako otkrio? Dobro pitanje. Kao klinac, nikada para za prave makete. A ja oduvek preferirao militarije, i jednostavno uzeo da napravim sebi igracke. A kasnije to ide samo po sebi. A za svaku maketu iliti sta drugo, treba samo zapoceti, a kasnije se sve samo odvija.
To je skromnan odgovor Ivane, ipak nesporan je tvoj talenat ("zlatne ruke") da stvaraš ovakve stvari. |
|
 | |
Max Blitz KONTRA ADMIRAL

Orden za VZ
Orden za VZ
Medalja za VZ
Prva Petol(j)etka
Značka PV Broj komentara : 21585 REPUTACIJA : 568 Član od : 2012-10-30 Dob : 49
Zagreb
 | Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 12.02.13 13:01 | |
- Kako otkrio? Dobro pitanje. Kao klinac, nikada para za prave makete. A ja oduvek preferirao militarije, i jednostavno uzeo da napravim sebi igracke. A kasnije to ide samo po sebi. A za svaku maketu iliti sta drugo, treba samo zapoceti, a kasnije se sve samo odvija.
Htio sam reći da ti je vjerojatno predak iz obitelji imao umjetničkog dara za nešto slično. Možda i ne znaš za njega (ili za više njih). |
|
 | |
Ivan Alentijev Gušter

| Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 12.02.13 16:08 | |
| Ma nema to veze sa skromnoscu ili ne znam kakvim talento. Jednostavno, to je tako sa svim ljudima. Ako nesto zelis i pokusas (ma sta) da uradis ili napravis, mozes da uspes. Ako samo sedis nikad nista. Znaci treba samo poceti, i ako negde zaskripi biti uporan i nastaviti. I eto rezultata. Ha ha! Zvucvi malo filozofski, ali su to u sustini sasvim obicne stvari. A moze i ovako,,sto rece neki aforisticar" : Ljudi budimo realni... I trazimo uvek nemoguce. |
|
 | |
SveJug Kapetan

Medalja za VZ
Znacka PV Broj komentara : 3042 REPUTACIJA : 38 Član od : 2012-12-16
Svedska
 | Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 12.02.13 17:59 | |
- .Ako nesto zelis i pokusas (ma sta) da uradis ili napravis, mozes da uspes. Ako samo sedis nikad nista. Znaci treba samo poceti, i ako negde zaskripi biti uporan i nastaviti. I eto rezultata. Ha ha! Zvucvi malo filozofski, ali su to u sustini sasvim obicne stvari. A moze i ovako,,sto rece neki aforisticar" : Ljudi budimo realni... I trazimo uvek nemoguce.
Vala potpuno si u pravu. Imam jednog kolegu koji pravi ovakve nozeve pa velim sto da ne probam i ja. Cisto da dokazem samom sebi da mogu i ja. Evo i rezultata.   |
|
 | |
Ivan Alentijev Gušter

| Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 12.02.13 18:59 | |
| Ovo su finski nozevi? Mislim model. Bas dobar rad, od cega je drska prvog, neka plastika? Dali si seciva kovao ili preredjivao kupljena? |
|
 | |
SveJug Kapetan

Medalja za VZ
Svedska
 | Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 12.02.13 20:21 | |
| Gornji model je sa severa Svedske koje je isto kao i u Finsku ili u Norvesku. Seciva su kupljena. Samo bas veliki entuzijasti kuju sami. premnogo posla i nemoze se unovciti. Prvi deo, do seciva, je rog od irvasa. Mislim da je drugi deo Hickory a treci deo neka vrste breze sto raste ovde na sever, Masurbjörk : http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%91%D0%B7%D0%B0. Imam neku sliku njegovih radova pa ako te interesuje postavicu ti ih rado. |
|
 | |
Ivan Alentijev Gušter

| Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 12.02.13 22:58 | |
| Pustaj bratac. I ja radim scelikom . Nekada i kovanje, ali to se vec granici s mazohizmom. Jer je (u pravu si) posao ogroman, izdaci joj!, ali gust... kada zavrsis... Sve u svemu, sto teze i vece muke na kraju srce puno. Ko je radio zna. |
|
 | |
SveJug Kapetan

Medalja za VZ
Svedska
 | |
 | |
Ivan Alentijev Gušter

| Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 13.02.13 21:35 | |
| Stvarno lepi radovi. Vidim i on voli glatko obradjeno drvo, visokog sjaja. Odakle je taj tvoj kolega? Ovakva seciva su lepa, ali kodnas sam ih retko vidjao. |
|
 | |
SveJug Kapetan

Medalja za VZ
Svedska
 | Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 13.02.13 22:10 | |
| On je Sveda. Dostavicu ti sutra adrese za ovakve stvari. Pozdrav.... _________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
|
|
 | |
Ivan Alentijev Gušter

| Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 14.02.13 13:39 | |
| Pa moze, mada sam gledao dosta sajtova s secivima, mozda to nisam. Ipak hvala. Mozda mi padne napamet da uradim nesto slicno, kod mene se nikada nezna. |
|
 | |
Ivan Alentijev Gušter

| Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 14.02.13 15:34 | |
| Nego... Malo smo poceli da sirimo temu mimo maketarstva, ali nemari i ovo ima neke veze. Interesuje me dali neko zna koga ili mozebiti sam poseduje casopis ,,FRONT''. Bilo bi mi veoma draco cuti povoljne vesti. Te molim ovdeprisutne da mi javbe. Unapred zahvalan. |
|
 | |
Ivan Alentijev Gušter

| Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 16.02.13 11:20 | |
| |
|
 | |
croato Džomba

| Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija 19.02.13 23:26 | |
| Kao sto obecah, evo slika s neke izlozbe u mom kraju . . . Nije bilo nesto mnogo maketa, ali ih je bilo dosta kvalitetnih . . . cak sam i ja "upecao" neku "posebnu nagradu"  ali nazalost nije ona sa slike Slike mozete pogledati ovdje : http://s237.beta.photobucket.com/user/kru65mi/library/izlozba? Zivi bili drugovi borci kruno |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov komentara: Re: Hoby - maketarstvo - militarija  | |
| |
|
 | |
| Hoby - maketarstvo - militarija | |
|