| Strumica - Kasarna 11 Oktomvri | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Gringo Kapetan

Broj komentara : 3758 REPUTACIJA : 80 Član od : 2011-09-29
 | Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 17.06.14 15:34 | |
| Ajde Strumiks pobrao si toliko + pa sa lijepi dalje dok još ima kasarne...... Zar je pola piste pregrađeno za potrebe Policije!!! _________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
|
|
 | |
Gringo Kapetan

| Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 17.06.14 15:39 | |
| Sjeća li se tko kad se u Strumici u 7 ili 8 mjesecu 1984 uvježbavalo strojevi korak i gazio u podešalonu za proslavu neke brigade iz Makedonije i došao je tada novo ustoličeni načelnik 3 armije Stevan Mirković koji je malo prije toga zamijenio Lambe Mihajlovskog!!! Znam da se od vručine padalo i da su ostali crni tragovi šest crta podešalona na pisti......ja sam već tad bio u centru veze....pa sam izbjegao to mučenje!! _________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
|
|
 | |
Valter 71 Gušter

Broj komentara : 38 REPUTACIJA : 2 Član od : 2013-07-12 Dob : 46
Ljubljana
 | Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 21.06.14 10:24 | |
| GRINGO. JA SE SEČAM STROJEVI KORAK U STRUMICI 1990g.OD KANTINE PREMA POŠTI U KOLONI PO 4,SVAKI DAN POSLEPODNE OKO 2 SATA I TAKO OKO 40 DANA-(AKO NEKO PAMTI TAČNI BROJ DANA NEKA ISPRAVI) ZA JEDNO 5 DANA,AKO SI POGLEDAO OD KANTINE PREMA POŠTI VIDJELO SE 4 CRTE OD ČIŽAMA!!!POZDRAV OD VALTERA |
|
 | |
Valter 71 Gušter

Ljubljana
 | Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 21.06.14 10:37 | |
| STRUMIKS-PUNO TI HVALA NA ZALAGANJU!!!OPET SI NAS ODUŠEVIJO SA SLIKAMA I AKO SU TUŽNE-NEKE ZGRADE SE RUŠE SAME,NEKE SA BAGEROM,NEKE SAMO STOJE TAMO -STVARNO ŠTETA!SAMO AKO POGLEDAM BINU I POZADI ZGRADU PEŠADIJE........BEZ REĆI!!!STRUMIKS STVARNO ZAHVALUJEM,NEZNAM KAKO,DA SE ODUŽIMO-KAKO DA POPLATIMO ZA SAV TVOJ TRUD!BLAGODAREM!POZDRAV OD VALTER-a IMAŠ NEKE INFORMACIJE OD kap.KRLEV MIRČO-DALI SI GA MOŽDA VIDEO????? |
|
 | |
STRUMIKS Gušter

Broj komentara : 42 REPUTACIJA : 10 Član od : 2013-12-15
Strumica
 | Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 21.06.14 20:18 | |
| |
|
 | |
Gringo Kapetan

| Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 21.06.14 20:21 | |
| - @Valter 71 (citat):
- GRINGO. JA SE SEČAM STROJEVI KORAK U STRUMICI 1990g.OD KANTINE PREMA POŠTI U KOLONI PO 4,SVAKI DAN POSLEPODNE OKO 2 SATA I TAKO OKO 40 DANA-(AKO NEKO PAMTI TAČNI BROJ DANA NEKA ISPRAVI) ZA JEDNO 5 DANA,AKO SI POGLEDAO OD KANTINE PREMA POŠTI VIDJELO SE 4 CRTE OD ČIŽAMA!!!POZDRAV OD VALTERA
Da išlo se je okolo po cijeloj pisti ono drži korak a od kantine do govornice pošte se je gazio strajak onak do jaja jer je bina bila tu negdje pred ulazom u pješadiju,...... reci mi Valtere sječaš li se povodom čega se uvježbavalo to gaženje nije li povod bio ustanak u Makedoniji??? znači 11 oktobar?? _________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
|
|
 | |
Gringo Kapetan

| Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 21.06.14 20:23 | |
| - @Valter 71 (citat):
- GRINGO. JA SE SEČAM STROJEVI KORAK U STRUMICI 1990g.OD KANTINE PREMA POŠTI U KOLONI PO 4,SVAKI DAN POSLEPODNE OKO 2 SATA I TAKO OKO 40 DANA-(AKO NEKO PAMTI TAČNI BROJ DANA NEKA ISPRAVI) ZA JEDNO 5 DANA,AKO SI POGLEDAO OD KANTINE PREMA POŠTI VIDJELO SE 4 CRTE OD ČIŽAMA!!!POZDRAV OD VALTERA
Daj i zakači i ti koju sliku ako imaš iz toga doba i pozdrav i tebi i naravno + za učešće u temi!!!! _________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
|
|
 | |
Valter 71 Gušter

Ljubljana
 | Naslov komentara: SLIKE,PAVILJONI,SIFONI, KRLEV MIRČO 22.06.14 16:20 | |
| Staviču slike ali me skener i vreme nešto zajebava,pa kad to sredim stavit ču i te!! Zadnjih 5 slika od STRUMIKSA to je trpezarija sa svih strana 3 ulaza i zadji-stražji ulaz-mislim da se tu izdavala marenda.Gringo, koliko kolona je bilo za strujevi korak 4 ili 6 mene nešto memorija napušta,a meni se čini,da se tuckalo u 4 kolone barem 1990g. STRUMIKS IMAM DVIJE MOLBE: 1. Krlev Mirčo, a 2. dali možeš poslikati ona dva paviljona kde smu bili mi nastanjeni,to su ona dva nova,ako gledaš iz bine,pozadi pešadija,a preko piste za postrojavanje HAD-haubički divizion,a levo od te zgrade bili smo mi MPOAD-mješoviti protivoklopni divizion,mi smi bili u prizemlju,iznad nas su bili PVO. I samo još to:bilo bi zanimljivo ako poslikaš u WC-u i na plafonu iznad čučavca-SIFONI- kod nas su bili zanimljivi-svaki sifun ima čistački šarauf na donjoj strani ako nešto zaglavi ili se začepi,e A KOD NAS SU BILI STAVLJENI NEKI ČEPOVI NAPRAVLJENI OD DRVETA MALO U KONUS PA ZABIJ DOK IZDRŽI-zamislite šta se dogodi,kad se u gornjem katu začepi čučavac,pa kad neko od redara pokuša sa motkom,da odčepi sifon................tačno na glavu onome što sere na čučavcu  |
|
 | |
Gringo Kapetan

| Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 22.06.14 20:09 | |
| Gazio se strojevi korak u podešalonu znači u šest redova jer ešalon je 12....
Te zgrade koje ti navodiš čini mi se koristi policija i one nisu dostupne za snimanje!!!! _________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
|
|
 | |
Gringo Kapetan

| Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 22.06.14 20:11 | |
| _________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
|
|
 | |
Željko B Džomba

Broj komentara : 151 REPUTACIJA : 7 Član od : 2014-05-27
Zagreb
 | Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 27.06.14 11:20 | |
| Nikako ne mogu složiti sliku kuhinje u odnosu na tušeraj i frizera. Evo stavit ću i ovdje iste slike pa molim da se jave oni koji se dobro sjećaju tih rasporeda. Uspoređivao sam ove tri slike sa onom satelitskom i ništa mi se ne slaže. [img]  [/img] [img]  [/img] [img]  [/img] |
|
 | |
dojran Podporučnik

Broj komentara : 1014 REPUTACIJA : 24 Član od : 2013-01-08 Dob : 54
Zagreb
 | |
 | |
STRUMIKS Gušter

Strumica
 | |
 | |
Željko B Džomba

Broj komentara : 151 REPUTACIJA : 7 Član od : 2014-05-27
Zagreb
 | Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 01.07.14 9:36 | |
| Tako je , to je to. Puno ti hvala za ovu sliku i samo nastavi razveseljavati nas stare Strumičane. |
|
 | |
rodoljub68 Gušter

Broj komentara : 4 REPUTACIJA : 0 Član od : 2014-07-01
 | Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 02.07.14 0:03 | |
| Pozdrav narode. Ja sam generacija 1987/1988 (septembarac), haubički divizion, malo prva, pa veći deo treća baterija. Prva - kap. Miloš Stamenković, Treća - por. Zemir Plehandžić. Komandant - maj. vaso Bosanac, Milošev zamenik - poručnik Dimitar Kacarski. Da li iko zna šta je bilo sa njima. Inače, ja sam iz Srbije i bio sam jedan od retkih koji se nije, onako teatralno, zaklinjao da se više neće vratiti u Strumicu. Ali, eto još ne stigoh. Ovaj vaš (a sada i moj forum) mi čuva sećanja. Grad je, koliko vidim, sada velegrad. Pozdrav svima i napišite ako nešto znate. Vidim da su zgrade (moja i Veze) dobro i na mestu.... |
|
 | |
rodoljub68 Gušter

| Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 02.07.14 0:08 | |
| Greška. Nije veza nego raketaši.. |
|
 | |
ZAGORAC GENERAL ARMIJE u rezervnom sastavu

Orden za VZ
Značka PV
Služba Sigurnosti / Bezb(j)ednosti Broj komentara : 3452 REPUTACIJA : 964 Član od : 2012-02-13 Dob : 54
 | Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 02.07.14 7:01 | |
| Dobro došao na forum rodoljub68! |
|
 | |
rodoljub68 Gušter

| Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 02.07.14 18:20 | |
| Zagorac, havala na dobrodošlici. Svako dobro. |
|
 | |
STRUMIKS Gušter

Strumica
 | Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 03.07.14 22:39 | |
| - @rodoljub68 (citat):
- Pozdrav narode. Ja sam generacija 1987/1988 (septembarac), haubički divizion, malo prva, pa veći deo treća baterija. Prva - kap. Miloš Stamenković, Treća - por. Zemir Plehandžić. Komandant - maj. vaso Bosanac, Milošev zamenik - poručnik Dimitar Kacarski. Da li iko zna šta je bilo sa njima. Inače, ja sam iz Srbije i bio sam jedan od retkih koji se nije, onako teatralno, zaklinjao da se više neće vratiti u Strumicu. Ali, eto još ne stigoh. Ovaj vaš (a sada i moj forum) mi čuva sećanja. Grad je, koliko vidim, sada velegrad. Pozdrav svima i napišite ako nešto znate. Vidim da su zgrade (moja i Veze) dobro i na mestu....
Pozdrav, evo jos jedan Strumicanac  Jedino mogu da ti kazem za Dimitar Kacarski, penzionisan je kao artiljeriski oficir negde 2004 godine. Zivi u komsiluk kod mene.... |
|
 | |
rodoljub68 Gušter

| Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 06.07.14 14:36 | |
| Strumiks, hvala ti na toj informaciji. Bio sam tri dana u Skopju, službeno, i bilo mi je lepo. I za razliku od, mislim većine, meni se tamo sve sviđa. Spomenici su meni ok. Grad je pun turista koji slikaju i nešto palćaju. Ako se ne desi neka nesreća, svi ti spomenici će se isplatiti, ako skopjancima sada to deluje "zdudano" - nije gotovo. Još se gradi. Grad je čist, bar onaj potez Park Gazi baba - železnička stanica, sve deluje nekako infrastrukturno - uredno. Iskren pozdrav Skopjancima, a ti ako budeš imao prilike, pozdravi Kacarskog. On se mene ne seća, ja sam bio jedan od mnogih, a nama vojnicima je on bio jedan od malobrojnih.
Iskren pozdrav |
|
 | |
Gringo Kapetan

| Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 08.07.14 16:38 | |
| Koliko se sječam ta kotlovnica je imala i solarne čelije?? dijelom je voda za tuširanje bila grijana i koristila se i u vešaraju! Jedino što znam da Frizeraj u moje vrijeme nije bio tamo dolje već tu odmah povrh čete veze bila je neka starija nastamba, malo ruševna...... Strumiks pitaj starog možda će se on sjetiti!!!! _________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
|
|
 | |
STRUMIKS Gušter

Strumica
 | Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 10.07.14 17:39 | |
| Tacno, solarne celije jos postoje, slikao sam ih.... Star tuseraj je bio daleko, ispod glavni put koji je vodio prema groblje.... i danas psotoji ta zgrada u vrlo losem stanju.... Rodoljub, to sto se radi i gradi u Skoplju meni se puno svidja, mozda je skupo, ali vredi i je lepo  |
|
 | |
Gringo Kapetan

| Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 10.07.14 18:24 | |
| Pa i Strumica se izgradila jako lijepo......kaj bi ti htio!!! I danas se skoro ne prepoznaje!!! _________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
|
|
 | |
dojran Podporučnik

Broj komentara : 1014 REPUTACIJA : 24 Član od : 2013-01-08 Dob : 54
Zagreb
 | Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 11.07.14 11:09 | |
| http://www.jutarnji.hr/video--fatalna-nesreca-u-makedoniji-helikopter-se-zabio-u-stup--pao-i-zapalio-se--cetvero-mrtvih/1205381/
Strumiks???????Molim izvještaj!Na primjerenijoj temi. |
|
 | |
KODRIČ Gušter

Broj komentara : 63 REPUTACIJA : 4 Član od : 2013-12-06 Dob : 52
Makole-Slovenija
 | Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri 14.07.14 9:44 | |
| - @Gringo (citat):
- Pa i Strumica se izgradila jako lijepo......kaj bi ti htio!!!
I danas se skoro ne prepoznaje!!!
Pozdrav Gringo Točno, i Strumica se od naših vremena puno promenila. Kad sam bio prije par godina dole, skoro sam se izgubio, nije više tako ljepa ko u godinama 1984/1985, ali sad je sva u novom odjelu, skoro sva, još ima nekih starih stvari, barem tad se još vido onaj naš stari kino, mislim, da je bio Balkan i još neke stvari inače je sve novo. Gringo točno, u naše vreme je bio frizer gore pozadi uz put prema Popčevu, izza vezista ili graničara, gore su bila i neka skladišča, tamo sam prespavao prvo i drugo noč u Strumici a kupatilo i vešaraj je bilo dolje iza kuhinje kod magacina. Dole kod magacina smo uvjek popodne , kad je bila ona vručina imali popodansko nastavo, tamo je bilo nešto šumice i hladovine. ne znam jel se sjetiš, kad smo morali prekopati cjeli onaj dio terena iza naše zgrade i od komande prema stadionu. Ne sječam se više dobro ali znam , da je bilo neko ocenjivanje kasarne ili smo dobili novog komandanta šta znam, znam samo, da smo morali kopat popodne i suboto i nedeljo, a onda nije bilo nikoga a mi to sve ljepo izgladili i uredili. Pozdrav u Krapinske Toplice iz Slovenije |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov komentara: Re: Strumica - Kasarna 11 Oktomvri  | |
| |
|
 | |
| Strumica - Kasarna 11 Oktomvri | |
|