FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez
 
HomeRegistracijaLogin
____________________Bile su to dobre i loše godine. Bile su to godine aktivnosti i uspavanosti, godine uvažavanja i nerazum(ij)evanja, godine druženja i ljutnje, odlazaka i dolazaka, nagradjivanja i kažnjavanja, ukora i oprosta, godine radosti i tuge... svega je bilo izuzev: mržnje. Šest godina postojimo. Branimo pravo na s(j)ećanja! Vaš Forum BPN JNA.
U vezi avatara, obiljezja, slika i multimedijalnih prikaza54.36
Share | 
 

 U vezi avatara, obiljezja, slika i multimedijalnih prikaza

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down 
AutorPoruka
VBČ
Načelnik Tehničke Službe V.d. NGŠ
Načelnik Tehničke Službe V.d. NGŠ


Član foruma od prvog dana Spomenica Prvoborca
Tehnička Služba Tehnička Služba
Broj komentara: 3799
REPUTACIJA: 105
Član od: 2009-05-01

KomentarNaslov komentara: U vezi avatara, obiljezja, slika i multimedijalnih prikaza   01.05.11 10:42

Glavni stab Foruma JNA je donio odluku kojom se rjesava ovo pitanje. Polazeci od cinjenice da je ovaj forum prvenstveno namijenjen susretima i druzenju bivsih pripadnika JNA
bez obzira na njihove svjetonazore, politicka ili ina uvjerenja, ostajemo dosljedni politickoj neutralnosti foruma, distancirajuci se i od nacionalizma i od jugonostalgije. Praksa je pokazala ispravnost ovakvog pristupa, te je forum na ovim osnovama do sad posve dobro funkcionirao.

U skladu s ovim:

Toleriraju se sva obilježja bivše JNA do 1991. Obilježja bivše SFRJ, uključujući i obilježja njenih pojedinih sastavnica Socijalističkih Republika i Pokrajina ili bilo kakvih organizacija, se neće tolerirati. Ukoliko se desi da je neko od obilježja SFRJ integrirano u obilježje JNA, ono će se tolerirati.
Nece se tolerirati bilo kakva nacionalna ili narodna obiljezja, obiljezja bilo kojih drugih vojnih formacija, kao i bilo koje druga obiljezja ili sadrzaji koji nemaju veze sa forumskim ciljevima, a mogu stvarati tenzije na forumu.Vojnik bez čina: komentar modifikovan dana: 20.10.11 17:25; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
http://jna-sfrj.forum-aktiv.com
VBČ
Načelnik Tehničke Službe V.d. NGŠ
Načelnik Tehničke Službe V.d. NGŠ


Član foruma od prvog dana Spomenica Prvoborca
Tehnička Služba Tehnička Služba
Broj komentara: 3799
REPUTACIJA: 105
Član od: 2009-05-01

KomentarNaslov komentara: Re: U vezi avatara, obiljezja, slika i multimedijalnih prikaza   22.05.13 19:531. Toleriraju se sva obilježja bivše JNA do 1991. Obilježja bivše SFRJ, uključujući i obilježja njenih pojedinih sastavnica Socijalističkih Republika i Pokrajina ili bilo kakvih organizacija, se neće tolerirati. Ukoliko se desi da je neko od obilježja SFRJ integrirano u obilježje JNA, ono će se tolerirati.

2. Nece se tolerirati bilo kakva nacionalna ili narodna obiljezja, obiljezja bilo kojih drugih vojnih formacija s tla bivše SFRJ, kao i bilo koja druga obiljezja ili sadrzaji koji nemaju veze sa forumskim ciljevima, a mogu stvarati tenzije na forumu.

3. Ukoliko prikaz ima direktne veze s JNA ali je iz novijeg doba, te se u drugom planu nalaze pomenuta obilježja, onda će ovakvi prikazi biti načelno tolerirani s pravom adminsitracije da procijeni i eventualno ukloni takve prikaze.


Pojašnjenje:

Izuzetno, i u nedostatku fotografija vojnih objekata, opreme, naoružanja itd. iz vremena JNA, može se postaviti fotografija iz novijeg perioda. U slučaju da objekat sa prikaza ima obeležja novih armija sa prostora bivse SFRJ, takav prikaz može biti tolerisan ako su obeležja u drugom planu, odnosno ako prikaz ima za cilj razradu i pojasnjenje teme, a ne isticanje obeležja. Administracija ima diskreciono pravo da vodi računa o redu i kvalitetu foruma i isto tako može da ukloni takve prikaze u slučaju da utvrdi da mogu biti u suprotnosti sa namenom foruma.


Odluka GŠ u proširenom sazivu od 22.05. 2013 o izmjeni Odluke GŠ "U vezi avatara, obiljezja, slika i multimedijalnih prikaza" od 01.05.2011
Na vrh Go down
http://jna-sfrj.forum-aktiv.com
 
U vezi avatara, obiljezja, slika i multimedijalnih prikaza
Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA ::  :: -
Idi na: