FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjithkush ka të drejtë për memories - Mindenkinek joga van az emlekeihez
 
HomeHome  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  
____________________Bile su to dobre i loše godine. Bile su to godine aktivnosti i uspavanosti, godine uvažavanja i nerazum(ij)evanja, godine druženja i ljutnje, odlazaka i dolazaka, nagradjivanja i kažnjavanja, ukora i oprosta, godine radosti i tuge... svega je bilo izuzev: mržnje. Šest godina postojimo. Branimo pravo na s(j)ećanja! Vaš Forum BPN JNA.
U vezi avatara, obiljezja, slika i multimedijalnih prikaza54.36
Share | 
 

 U vezi avatara, obiljezja, slika i multimedijalnih prikaza

Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Go down 
AutorPoruka
VBČ
Načelnik Tehničke Službe
Načelnik Tehničke Službe


Član foruma od prvog dana Veteran
Tehnička Služba Tehnička Služba
Broj komentara: 3183
REPUTACIJA: 88
Član od: 2009-05-01

KomentarNaslov komentara: U vezi avatara, obiljezja, slika i multimedijalnih prikaza   01.05.11 10:42

Glavni stab Foruma JNA je donio odluku kojom se rjesava ovo pitanje. Polazeci od cinjenice da je ovaj forum prvenstveno namijenjen susretima i druzenju bivsih pripadnika JNA
bez obzira na njihove svjetonazore, politicka ili ina uvjerenja, ostajemo dosljedni politickoj neutralnosti foruma, distancirajuci se i od nacionalizma i od jugonostalgije. Praksa je pokazala ispravnost ovakvog pristupa, te je forum na ovim osnovama do sad posve dobro funkcionirao.

U skladu s ovim:

Toleriraju se sva obilježja bivše JNA do 1991. Obilježja bivše SFRJ, uključujući i obilježja njenih pojedinih sastavnica Socijalističkih Republika i Pokrajina ili bilo kakvih organizacija, se neće tolerirati. Ukoliko se desi da je neko od obilježja SFRJ integrirano u obilježje JNA, ono će se tolerirati.
Nece se tolerirati bilo kakva nacionalna ili narodna obiljezja, obiljezja bilo kojih drugih vojnih formacija, kao i bilo koje druga obiljezja ili sadrzaji koji nemaju veze sa forumskim ciljevima, a mogu stvarati tenzije na forumu.Vojnik bez čina: komentar modifikovan dana: 20.10.11 17:25; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
http://jna-sfrj.forum-aktiv.com
VBČ
Načelnik Tehničke Službe
Načelnik Tehničke Službe


Član foruma od prvog dana Veteran
Tehnička Služba Tehnička Služba
Broj komentara: 3183
REPUTACIJA: 88
Član od: 2009-05-01

KomentarNaslov komentara: Re: U vezi avatara, obiljezja, slika i multimedijalnih prikaza   22.05.13 19:531. Toleriraju se sva obilježja bivše JNA do 1991. Obilježja bivše SFRJ, uključujući i obilježja njenih pojedinih sastavnica Socijalističkih Republika i Pokrajina ili bilo kakvih organizacija, se neće tolerirati. Ukoliko se desi da je neko od obilježja SFRJ integrirano u obilježje JNA, ono će se tolerirati.

2. Nece se tolerirati bilo kakva nacionalna ili narodna obiljezja, obiljezja bilo kojih drugih vojnih formacija s tla bivše SFRJ, kao i bilo koja druga obiljezja ili sadrzaji koji nemaju veze sa forumskim ciljevima, a mogu stvarati tenzije na forumu.

3. Ukoliko prikaz ima direktne veze s JNA ali je iz novijeg doba, te se u drugom planu nalaze pomenuta obilježja, onda će ovakvi prikazi biti načelno tolerirani s pravom adminsitracije da procijeni i eventualno ukloni takve prikaze.


Pojašnjenje:

Izuzetno, i u nedostatku fotografija vojnih objekata, opreme, naoružanja itd. iz vremena JNA, može se postaviti fotografija iz novijeg perioda. U slučaju da objekat sa prikaza ima obeležja novih armija sa prostora bivse SFRJ, takav prikaz može biti tolerisan ako su obeležja u drugom planu, odnosno ako prikaz ima za cilj razradu i pojasnjenje teme, a ne isticanje obeležja. Administracija ima diskreciono pravo da vodi računa o redu i kvalitetu foruma i isto tako može da ukloni takve prikaze u slučaju da utvrdi da mogu biti u suprotnosti sa namenom foruma.


Odluka GŠ u proširenom sazivu od 22.05. 2013 o izmjeni Odluke GŠ "U vezi avatara, obiljezja, slika i multimedijalnih prikaza" od 01.05.2011
Na vrh Go down
http://jna-sfrj.forum-aktiv.com
 
U vezi avatara, obiljezja, slika i multimedijalnih prikaza
Vidi prethodnu temu Vidi sljedeću temu Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
FORUM BIVŠIH PRIPADNIKA NEKADAŠNJE JNA ::  :: -